Број на текстови објавени денес: 82
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Да се пие гaзирана вода или не?

Кога станува збор за дилемите околу газираната вода има различни ставови. На пример, некои предупредуваат дека редовното и прекумерно консумирање на ваква вода може да предизвика проблеми со бубрезите, да го влоши високиот крвен притисок и да го зголеми ризикот од мозочен и срцев удар.

Генерално, киселата вода се препорачува како здрава алтернатива за газираните напитоци полни со шеќери.

За разлика од нив, минералната вода не дебелее затоа што нема калориска вредност. Но ова се однесува само на обичните минерални води, а не и на оние со вкусови.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Фото: Pixabey