Број на текстови објавени денес: 75
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Дали е појадокот навистина толку важен?

Појадокот се смета за здрав, дури и за најважен од сите оброци во денот.

Дури и денешните официјални упатства за исхрана препорачуваат да не го прескокнувамепојадокот.

Се тврди дека појадокот ни помага во слабеењето, а тоа што го прескокнуваме може да го зголеми ризикот од дебелеење.

Ова изгледа како проблем, бидејќи многу луѓе редовно го прескокнуваат појадокот.

Сепак, новите висококвалитетни студии почнаа да го доведуваат во прашање универзалниот совет дека секој треба да јаде појадок.

Ајде да видиме што велат истражувањата, дали прескокнувањето на појадокот навистинаможе да го наруши вашето здравје и да ве направи дебели?

Прочитајте го целиот текст на порталот „Арт кујна“.

Фото: Pixabey