Број на текстови објавени денес: 78
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

5 факти кои треба да ги знаете за дислексијата

Дислексијата нема никаква врска со интелигенцијата. Можете да бидете исклучително паметен, а сепак да имате дислексија.

1. Не постои единствен тип на дислексија.

Дислексијата покрива широк спектар од потешкотии и е уникатна за секој поединец.

Дислексијата предизвикува тешкотии во вештините потребни за да се научи да се чита, да се спелува и да се пишува; но е многу повеќе од тоа.

Таа исто така може да предизвика проблеми со организацијата или заборавање на она што некој ви го кажал, или пак неговото име.

Дури и меморирањето на мобилен број може да стане борба.

Повеќе за ова на порталот „Мајка и дете“.