Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Скандал-Зоран Ногачески ќе ужива во Виски и Сувомесни производи за 235.000,оо денари,,му дојде живот?!

26734068_1919813695002344_6494435785889619394_n

Зоран Ногачески , актуелниот градоначалник на Општина Дебарца го зграпчи Животот.Имено Ногачески ,кој упорно во јавноста се преставува како голем домаќин и како тоа Општина Дебарца немала парични средства , одлучил да наздравува секојдневно со скапи жестоки пијалоци, поточно да ја замени домашната ракија со малку Америчка или Шкотска Ракија,Но Ногачески не застанал само на луксузните пијалоци,напротив , тој покрај објавата на Јавен повик за набавка на Алхохолни пијалоци , во огласот навел барање и за други прехрамбени продукти и пијалоци , но и Преработки од месо?!

За ваквата јавна набавка-здрава храна и поздрава пијанка , Ногачески издвоил фантастични 235.000,оо денари од Буџетот на Општина Дебарца? како што може да се увиди од официјланиот сајт за Јавни Набавки , Ногачески стокмил Тендерот да биде делив, да нема Електронска Аукција ,а како услов за добивање на јавната набавка навел Најниска Цена ,а притоа не прецизирал ,за кој артикли поединачно бара набавка и најниска цена?

Ногачески треба да даде одговор , на што се однесува нјаниската цена на јавната набавка ? ,како и тоа како тоа мести тендерска постапка ??

С.Денесовски

Фотографија на Sasho Denesovski.