Број на текстови објавени денес: 139
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Стручњак открива кои хаштази педофилите најмногу ги пребаруваат

Многу родители не можат да се воздржат од објавување на секој детал од животот на своите деца, без оглед дали станува збор за бањање во базен или за денот кога првпат научиле да седнуваат на нокшир.

Проблемот е во тоа што тие, навидум невини фотографии, некој може да ги злоупотреби ако ги најде, а тоа во денешно време не е воопшто тешко – доволно е само во пребарувачот на Инстаграм да се напишат клучните хаштагови.

Педофилите најчесто ги пребаруваат изнаките како #BathTime, #NakedKids и #ToiletTraining, открива претседателот на Агенцијата за детски права Дејвид Анџело.

Повеќе за ова на порталот „Мајка и дете“.