Број на текстови објавени денес: 139
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Романскиот министер за европски прашања поднесе оставка

Романскиот министер за европски прашања, Виктор Негреску задолжен за подготовки за преземање на претседателството со ЕУ од 1 јануари 2019 година, поднесе оставка.

Романската министерка за европски фондови, Рована Плумб ја потврди оставката.

Таа додаде дека членовите на владејачката коалиција на романската влада се незадоволни од пристапот на Негреску во остваруавње подобри односи со органите на ЕУ. 

ФОТО: МИА