Број на текстови објавени денес: 64
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

(Видео) Последен поздрав од Езерската флотила за градоначалникот Стојаноски!

Охридската езреска флотила ,денес  точно во 10 часот му одаде последен поздрав на прерано починатиот Градоначалник на град Охрид Јова Стојаноски.Последниот почесен поздрав го предводеше Капетан Горан Устијаноски ,Капетан на капетанија на пристаништа на РМ.

Капетан Устијаноски од како издаде наредба за вклучување на сирените на бродовите, сибболично го спушти Знамето на Република Македонија на половина Копје.Како што и доликува Капетанот Устијаноски застанат во позиција „Мирно“ Салутираше од езерските води ,како знак на почит кон Јован Стојанокси.Бродовите „Галеб“,“Александрија1“,„Александрија2“ и “Христина“, построени во почесна формација му одадоа последена почит на прерано починатиот градски татко.Заповедниците на флотилата ,сите во бели униформи , одадоа последна почит на Стојаноски ,како доликува.