Број на текстови објавени денес: 83
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Пиво од ѓумбир против болки во мускули и настинка

60802d6069094819a08a

Болките во мускулите како и болките предизвикани од ревматоиден артритис можете да ги ублажите со пиво од ѓумбир, а истото важи и за симптомите на настинка и грип. Корисно е и за подобрување на циркулацијата на крвта и спречување на појава на рак.

Ѓумбирот содржи изобилство од минерали, потоа витамин Ц и витамини од групата Б. Неговата специфична слатко-лута арома потекнува од мешавината на биоактивни материи.

Рецептот за овој напиток побарајте го на порталот „Арт кујна“.