Број на текстови објавени денес: 89
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ „EXPOCITY ALBANIA“

EXPOCITY07_04_2018_EXPOCITY_2

Во организација на Министерството за туризам на Р. Албанија, во Тирана се организира меѓународниот саем за туризам. Оштина Охрид во заедничка соработка со Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Р. Македонија од 06 до 08 април учествува на меѓународниот саем за туризам во EXPOCITY ALBANIA.

По промоцијата на туристичката понуда на Охрид на B2B средбите остварени голем број на работни средби со туристичките агенции и туроператори. Од страна на туроператорите од Р. Албанија, туристичката понуда на Охрид ќе биде вклучена во нивната регионална туристичка понуда.

На вториот ден продолжува промоцијата на Охрид и закажаните средби со туристичките агенции и туроператори.