Број на текстови објавени денес: 104
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

„Охридски Бисер -Филеви Т.М.1928“ и оваа година ги дарува со уникатен Охридски Бисер Елена Мошцу и Маестро Николае Молдувеану

Традиционалано и оваа година  најпознатиот Охридски и Македонски Бренд „Охридски Бисер -Филеви Т.М.1928“на културна манифестација Охридско Лето 2018 ,светски познатиот сопран Елена Мошцу и Диригентот Маестро Николае Молдувеану од Романија ,се погижија да понесат убаво спомени од Охрид.„ Охридски Бисер -Филеви Т.М.1928 “ се погрижија гостите да понесат и посебен спомен ,Охридски бисер, уште еден културен елемент од богата културна ризница на Охрид  кој ќе ги потсетува на Охрид и гостопримството на  македонскиот народ.Фотографија на Mihajlo Filev.

С.Д.