Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Неуморниот Французин ја заврши кариерата на 106 години!

1375071_marsan_ls-640x426

Францускиот велосипедист Робер Маршан одлучи да ја заврши кариерата на 106 години.

Маршан никогаш не се занимавал професионално со велосипедизам, но аматерски 90 години постојано е на својот велосипед.

Минатата година за еден час мина 22,5 километри што се води како светски рекорд за велосипедисти постари од 105 години.