Број на текстови објавени денес: 83
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Научниците откриваат: Кога е здраво да се пие вода, а кога не?

kada-je-najbolje-piti-vodu

Многумина после оброк имаат навика да се напијат вода или сок, особено ако е јадењето солено. Едни велат дека тоа го забавува варењето на хранатам додека пак други, не гледаат разлика.

Противниците на пиење на вода после јадење велат дека на тој начин се разредува киселината во желудникот која е неопходна за правилно разградување на храната и апсорпција на хранливите материи, па целиот процес на варење трае подолго, што може да доведе до различни пречки и до надуеност.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.