Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Наскоро одобрение на нов лек за главните симптоми на аутизмот

Фармацевтската компанија Yamo Pharmaceuticals објавила дека од FDA добила ознака за забрзано развивање на лек под називот L1-79. Одлуката доаѓа откако резултатот на малото клиничко испитување утврдил дека лекот покажува значаен потенцијал, јавува Disability Scoop.

Прелиминарните податоци покажуваат дека во рок од неколку дена од почетокот на терапијата со лекот L1-79 дошло до намалување на раздразливоста, летаргијата, хиперактивноста и анксиозноста на некои пацинети како и подобрување на говорот, комуникацијата, социјализацијата и свеста за себе и за другите, што резултирало со подобрување на однесувањето и подобра контрола на пациентите, напоменуваат од фармацевтската компанија.

Повеќе за ова на порталот „Мајка и дете“.