Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Направете ја вкусната витаминска бомба на рускиот кардиохирург Амосов

24bb4862b31026ba9edfe202f7e36ffd--vitamine-detox

Рускиот академик и кардиохирург Николај Амосов кој живееше 89 години е познат и по неговата витаминско-минерална бомба, мешавина која тој им ја препорачувал на постоперативните пациенти за брзо опоравување.

Оваа мешавина е вистински магацин на витамини и микроелементи која е исклучително корисна и за здравите луѓе.
Пастата го надокнадува дефицитот на витамини, посебно во зимскиот период, кога е и сезона на грип и настинки. Оваа смеса е исто така добра и за јакнење на кардиоваскуларниот систем и за јакнење на имунитетот.
Рецептот за оваа мешавина ќе го најдете на порталот „Арт кујна“.