Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Наместо чипс, грицкајте корења

За овие коренчиња пишувавме неодамна. Станува збор за чичоки – корени по изгледот слични на ѓумбир или на компир, а по вкусот сличен на артичоката.

Ако знаете дека во текот на работниот ден сигурно ќе ѝ подлегнете на потребата да грицкате нешто додека работите, понесете со себе барем неколку. Добро измијте ги и евентуално малку изгребете ги со нож и грицкајте ги свежи како јаболки.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.