Број на текстови објавени денес: 8
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Министерството за правда на САД тврди дка Коми отстапил од нормите на ФБИ

Поранешниот директор на Федералното истражно биро Џејмс Коми отстапувал од нормите на ФБИ, но не постојат докази дека тоа го правел поради политичка пристрасност, изјави генералниот инспектор на американското Министерство за правда Мајк Хоровиц.

– Иако заклучивмне дека неговите одлуки не се резултат на политичка пристрасност, секако дојдовме до заклучок дека со јасно и драматично отстапување од нормите на ФБИ, Коми придонел за негативниот углед на ФБИ – рече Хоровиц.

Коми се наоѓа под истрага за можна соработка со Русија за време на американските претседателски избори во 2016 година