Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Меркел и социјалдемократите постигнале начелен договор за формирање влада

merkel(118)

Конзервативните сопартијци на Ангела Меркел и социјалдемократите постигнале начелен договор за формирање на новата германска влада.
Како што наведуваат германските медиуми, договорот е постигнат по преговорите коишто траеја подолго од 24 часа.
Потврдата за конечниот договор треба да пристигне од Демократската унија на Меркел и Социјалдемократската партија на Германија.

Вчера беше последниотден за преговори зад затворени врати. Конзервативците и социјалдемократите во последните 12 години веќе двапати формирале коалициска власт.