Број на текстови објавени денес: 123
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ГРАЃАНСКАТА АКТИВИСКА КОЈА САКА ДА ГИ ПСОТАВИ НАД ДРЖАВНИТЕ И ДА ПОСТАНЕ АЛФА ЖЕНКА!?

Докторот „СМРТ““ ,кој го направи најголемиот хаос во здравствениот систем, „ Денешен“ со денешна нова ботоска ступидност , започна фронтален напад врз министерот Филипче?!

-Со цел да се подобри достапноста на здравствените услуги за граѓаните во општина Неготино, матичните лекари ќе бидат вклучени во дежурствата во здравствениот дом во службата на Итната Медицинска Помош, се вели во соопштението на МЗ на РМ, и тука нема ништо спорно , а ниту противзаконито, напротив се работи за стратегиски интерес за подобрување на здравствените услуги во Неготино.

Хипократова заклетва традиционално ја положуваат лекарите обврзувајќи се дека етички ќе ги извршуваат должностите од својата професија.Лекарите не лекуваат преку Форуми на Веб ,под псевдоними ,кој ги создаваат Ботовите предводени од Иво Котески во Белиот Двор на Мицкоски и ДПМНЕ, туку тоа го праават во ординации , на терен ,но и спред заклетвата која ја дале , должни се да помогнат на било кое лице на секое место ,доколку во моментот се најдат таму присутни.

Од друга страна , тие Веб Бот на формумите , со нова тактика , онаа напад секаде каде се најуспешните министри, по нивната стара разработена гебелсова шема на Мартин Протугер.Така ,извесната активна членка на Веб форумот под псевдоним  Alishan30,ќе си дадела отказ од Лекар и ќе работела во Макпетрол на Бензиска Пумпа? Но ете и за дотичната Alishan30,ниту може да работи во Макпетрол,таму не примаат ботови и шмизли…

Трета страна е онаа ,која се повикува зад плаштот на наводен Граѓански Активизам . Таквите квази предводнички на активизмот , осознале дека министерот за здравство е хуманитарна Аптека , така од него бараат лекови кој биле на негативна листа , и кој биле доста скапи , но не за нивна лична употреба , туку за некој граѓанин ,на кого наводно му биле потребни, а граѓанинот е непознат од и по сите аспекти?? Секако дека ваквиот лажен граѓански активизам , со примеси на квази хумаост ,а згора на тоа додатно и со уценување ,ека ет6е ,таа дотична , ќе го направела некого р‘шум по медиуми??Аферим на силата која ја нема…

Истата та акативиска , повторно сокриена зад плаштот на наводниот граѓански активизам ,барала да биде вработена во МВР на раководна позиција???немам ништо против да биде вработена , доколку има оглас и ги исполнува условите определени во оглас,секако и доколку на тестирањето биде пред останатите кандидати.Но неоправдувам ,никако да се манипулира со народна маса, зад наводен граѓански активизам,за строга лична корист .Исто така воопшто не оправдувам , истиот тој наводно истакнат граѓански активист од Скопје ,да бара веднаш вработување на две лица од Виница , во државни установи , но ако истите тие не ги исполнувале во ниту еден сегмент потребните услови, го исполнувале условот,биле пријателки на граѓанската активиска ??!!!не бива ……

Доколку , истата е вистински борец за правата на граѓаните , со неја заедно беа дузина истакнати активисти ,за кој таа денес нема слух да ги слушне нивните маки, напротив ,онаа нејзин личен Хир, да биде во центарот на вниманието ,да биде таа онаа Алфа женка во Македонија,не поминува….

П.С.

Ботовите и спиновите во коментар не поминуваат кај мене ,а ниту ме загрижуваат.За наводната грижа за затворениците ,поубаво знам дека таргет беше Бајруш и тука заврши активизмот.

С.Денесовски Охридскај