Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Лекување на ракот со терапијата на Рудолф Бројс

4(94)

Австриецот Рудолф Бројс е натуропат и автор на книгата „Рак, леукемија и други навидум неизлечиви болести“.

Во книгата наведува дека со неговиот метод до 1980. година излечил повеќе од 40 илјади болни од рак и други сериозни болести.

Неговата терапија е една од првите во видот „рак диети“, и се заснива на тоа што пациентот 42 дена во целост се одрекува од протеини (белковини) и на тој начин, клетките на ракот, со оглед на тоа што тој, според Бројс, живее на цврста храна земена во телото, сами ќе изумрат заради недостатокот од храната која им е потребна.

За тоа време, здравите клетки пациентот ги снабдува со сокови од зеленчук и чаеви кои се сѐ што еден пациент има во својата исхрана 42 дена.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.