Број на текстови објавени денес: 139
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Кафето ги засилува симптомите на една болест

Резултатите од една нова студија сугерираат дека повеќегодишното консумирање на кафе би можело негативно да влијае на симптомите на Алцхајмеровата болеста. Всушност, честата употреба на кофеин предизвикува проблеми во однесувањето и анксиозност.

Водителката на студијата докторката Лидија Хименез Лорт од Универзитетот во Барселона во Шпанија ги објавила резултатите во списанието Frontiers in Pharmacology.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.