Број на текстови објавени денес: 127
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Истражување: Вечерајте во ова време и спречете ја појавата на рак

Една шпанска студија објавена во научното списание „International Journal of Cancer“ предлага најдобро време за вечера и го поврзува со намалениот ризик за заболување од одредени видови на рак.

Научниците во истражувањето вклучиле 621 маж со рак на простата, 1205 жени со рак на дојка и 2193 здрави лица без рак.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.