Број на текстови објавени денес: 137
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Имате проблеми со штитната жлезда?

За секоја здравствена состојба или болест можно е да се креира исхрана која ќе му помогне на организмот да излезе на крај со спрецифичните предизвици.

Не е препорачливо со новиот режим да се тргне нагло и радикално, туку намирниците треба постепено да се воведуваат и во случај некоја од нив да ја прифаќаме лошо, да најдеме нејзина алтернатива.

Поентата на прилагодената исхрана не е во тоа да се измачуваме во име на здравјето (и во еден момент да „пукнеме“ и да се откажеме од сѐ), туку препорачаните намирници да ги вклопиме во својата прехранбена рутина. А тоа воопшто не е лесно.

Ништо полесно не е да се најдат рецепти со тие намирници, а да не вклучуваат долготрајна и комплицирана подготовка, како и тешко достапни состојки. Сето тоа важи и за исхраната која помага кај проблемите со штитната жлезда и затоа еве пример за сите видови на оброци во текот на денот кои ги препорачува Антони Вилиам во својата книга „Здрава штитна жлезда“.

Рецептите ќе ги најдете на порталот „Арт кујна“.

Фото: Freepik