Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ: Димовски и Милошоски во аут?

pratenici-na-VMRO-vo-Sobranie

Вечерва заседава Централниот комитет на ВМРО -ДПМНЕ, на кој се избираат нови членови на Извршниот комитет. Пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, новинарски екипи ги очекуваат резултатите од седницата.

Пред настанот, се шпекулираше дека Илија Димовски и Антонио Милошоски не се поканети на седницата и дека тоа значи дека тие нема да бидат дел од новото раководство.

Неофицијално, како идни членови на новото раководство се спомнуваа Игор Јанушев, поранешниот министер за финансии Трајко Славески, поранешниот пратеник Александар Николоски, но и Влатко Ѓорчев и Емил Димитриев.