Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Епидемија на салмонела поврзана со претходно исечени дињи

Омилените летни плодови, дињите, се наведени како причина за појавата на салмонела во 8 американски држави. Сѐ уште нема информации како биле контаминирани. Инаку, парчињата се продавале во чисти, пластични кутии.

Повеќестепената епидемија на салмонела поврзана со пресечените плодови, ја нарушила здравствената состојба на најмалку 60 лица, објавиле американските центри за контрола и превенција на болести.

Од заболените, шест лица се во Илиноис, 11 во Индијана, 32 во Мичиген, 10 во Мисури и едно во Охајо.

Дињите исто така биле продавани и во Џорџија, Кентаки и Северна Каролина.

Триесет и едно лице се хоспитализирани во оваа епидемија, но не се пријавени смртни случаи.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.