Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Еве како звучи Марс ВИДЕО

НАСА ги распространи првите доловени звуци од Марс за човечкото уво. Тие се снимени на површината на црвената планета. Слушнете што роботот на Insight испратил во видеото.

Звукот е променет од научниците за да можеме да го доловиме. Она што оригинално го снимил роботот на Марс е нискофрекфентен звук, кој би можеле да го слушмене само ако користиме квалитетен сабвуфер или силни бас-слушалки.