Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Д-р Џенгис Јашар: Kанцерот не е ништо друго освен пад на имунитетниот систем

Доктор Џенгис Јашар е патолог, шеф на одделот за патологија во Клиничката болница Аџибадем Систина, доктор на медицински науки и веќе 2 години, доцент на Медицинскиот факултет во Штип, на катедрите по патологија и хистологија. Во „Систина“ е веќе 12 години, од 2006.година и е основач на првата приватна хистопатолошка лабораторија која е акредитирана по ИСО стандарди за медицински лаборатории и сега за сега, е единствен во државата кој е експерт за акредитација на овој тип на лаборатории. Амбасадор е на Република Македонија во организацијата Global Harmonization Initiative, организација задолжена во спроведување на иницијативите од земјите во светот за употреба на здрава исхрана и за изучување на улогата на храната во спречувањето на болестите кај луѓето.

Со него зборувавме за неговите истражувања, трудови и сознанија во однос на поврзаноста на храната со појавата на малигните болести.

Прочитајте го целиот текст на порталот „Арт кујна“.