Број на текстови објавени денес: 127
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

ДИК ќе го дополнува Правилникот за организирање референдум

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ќе одржи седница на која на дневен ред е предлог-одлука за дополнување на Правилникот за подготвка, организирање и спроведување на референдумот на државно ниво.

На седницата ќе се расправа и за текот на јавниот увид на Избирачкиот список како и пријавувањето на граѓаните за гласање во странство.