Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Децата губат нерви поради телефоните

После само час време на телефон, децата и адолесцентите можат да имаар помалку самоконтрола, љубопитност, емотивна стабилност, што доведува до зголемен ризик за анксиозност и депресија, се алармантните заклучоци на американска студија во која се анализирани податоците за 40 илјади деца на возраст од две до 17 години.

Најзагрозени се тинејџерите на возраст од 14 до 17 години, но загрижува податокот дека последици чувствуваат и помладите деца чиј мозок е се уште во развој.

Повеќе за ова на порталот „Мајка и дете“.

Фото: Pixabay