Број на текстови објавени денес: 83
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Што велат педијатрите – на која возраст смеат на децата да им се дупнат ушите?

bfb9cfe54ac77c02e3cc

На многу родители им е сосема природно на своето девојче додека е уште бебе да му ги дупнат ушите и да му стават обетки.

Меѓутоа, постојат и големи противници на ова кои предупредуваат на разни опасности, а некои одат толку далеку што велат и дека е тоа „намерно нанесување на телесни повреди“.

Во некои држави во ЕУ, на пример, во Германија, педијатрите јасно се изјасниле против дупење на ушите на бебињата и малите деца.

Повеќе за ова на порталот „Мајка и дете“.