Број на текстови објавени денес: 137
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

ВО ПРАВО Е „ДОКАЗМ“ ДЕКА ЗНАМ ЗА ТАНДЕМОТ МИЦКОСКИ-АНЃУШЕВ,АМА НЕ МЕ КУПИЈА БРЕ ДРУГАР.

Денес ,информативниот портал „ДоказМк“ во својата статија под наслов:„Зошто Денесоски од Охрид скај молчи за поврзаноста и бизнис релациите на Кочо и Мицковски, да не те купија другар, а?“, јавно ме прозвал ,дали Анѓушев ме „купил“?!

Секако дека ред е да се даде одговор на ваква прозивка , што би рекле дечките од влада „Транспарентно и отчетно“.

1.За да ме купи некој за нешто, не да е тоа тешка работа , ама за Анѓушев и таквите како него , не постои пара која би ме купиле, поготово довчерапните сопартици и бизнис партнери долги години Анѓушев и Мицкоски,математички ,прецизно одговорено прашање.

2.Точно е дека псоедувам одредени сознанија во врска изведено истражување од страна на „ЕЛЕМ“ по нарачка на Христијан Мицкоски во својство на Генерален директор,ангажирана е корпорација од Аустрија ,која спроведе сондажни и сателитскин испитувања за потребите на РЕК Битола.

Корпорацијата извши сондажни и сателитски испитувања на теренот од м.в. „Брод Гнеотино“, па се до Прилеп,поточно долж пелагониската котлина.

Битен елемент и факт ,преставува тоа што истражувањето го снема од ЕЛЕМ по заминувањето на Мицкоски од директорската позиција , математички прецизно,ама за тоа знае и Анѓушев,или ученикот во хидро бизнисот на Христијан Мицкоски и тоа е факт.

Мицкоски беше умот за изградбата на малите хидро централи во Македонија , или човекот кој го внесе долгогодишниот потстанар од домот за пост дипломци во Скопје Кочо Анѓушев, или довчерашниот потрчко на Никола Груевски со голема љубов према ликот и делото на Груевски ,кое патем е немерливо во Меѓа Џули,но тоа би го објаснал исклучиво доколку Кочо Анѓушев прифати јавна дебата со мене онака како Абдал-мислам другар на Ромски Јазик.

3. При извршените анализи од странската компанија преку специјални сонди и сателитско снимање на целиот регион ,дојдено е до фасцинатно сознаније , дека појасот на Пелагонија ,од Брод Гнеотино па се до пресекот на Плетвар, регионот поседува со големи наслаги на високо квалитетен јаглен ,врз кој има површинска наслага на јаловина и земјиште од 2 до 3 метри.

Ваквото откритие на восоко квалитетен јаглен , го продолжува работниот век на РЕК Битола за наредни 150 години непречена експлатација на Јаглен, но Мицкоски и Анѓушев добро тоа го сокриеле ,секако со знаење на Груевски и фамилијата со цел да тие или нивни фирми , по поднесено барање за добивање на концесија за експлатација на минерални и рудни богаства , обезбедат за нив профит од над 100 милијарди евра, токму поради тој факт се сокрило истражувањето.

4.Она што јас како податок и сознаније го поседувам , сигурно нема да застанам и да бидам тој кој ќе се испотепа за вистината ,а од друга страна Кочо Ангушев ,мицкоски и останати да си праваат сложно паричка,како што си и прават до ден денешен, а на народот му продаваат магла во тетрапак.

Крајно , оваа држава има Обвинител , Полиција , Финасиска полиција и што ти се уште не од државни органи на прогон, нека работат тие за она што се платени,а кога и за која цел јас ќе ја обелоденам целокупната игранка на тандемот Мицкоски – Анѓушев, за тоа ќе одлучам лично Јас.Патем премногу знам , но оставам Кочо да прави идиоти од македонскиот народ , зошто нему тоа некој така му го дозволил.Не што е Кочо Анѓушев премногу богар,како што патем лаже јавно,жива загуба е неговата ЕДС од пазарот на струја , па затоа запнал да ги смени регулаторите, туку што побргу добие шут карта од владиниот ешалон , тоа ќе биде подобро и за Заев , но и за Македонија…

П.С. Анѓушев ,не се обидувај преку глупаци да мислиш дека можеш да и парираш на Радмила Шеќеринска и да ја отргнеш од влада, Кочо ти за радмила си бебе нешколовано.

Сашо Денесовски-Лично (Немам ни на сон намера да му се извинам на некому)