Број на текстови објавени денес: 104
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Во поканата од НАТО во фуснота стои дека Турција нè признава како Република Македонија

Генералниот секреатер на НАТО, Јенс Столтенберг утре на свечен настан и официјално ќе му ја врачи поканата за членство на Македонија во Алијансата на премиерот Зоран Заев.

Координаторот за НАТО, Стево Пендаровски во гостувањето на Топ тема на Телма откри дека во поканата ќе бидеме ословени како Поранешна Југословенска Република Македонија, но во фус нота ќе стои дека Република Турција ја признава земјата како Република Македонија.