Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Во делови на Хрватска вонредна состоја поради излевање на реките

Во малиот град Хрватска Костојница прогласена е вонредна состојба поради излевањето на реката Уна, што предизвика поплава во местото.

Во Карловац утрово нивото на реката Корана беше на 779 сантиметри со тренд на раст од еден сантиметар во час, поради што е прогласена вонредна состојба. Водостојот на реката Купа утрово беше на 771 сантиметар.

И на подрачјето на реката Лика во Селиште е прогласена вонредна состојба.

Поради поплавите затворени се голем дел од сообраќајниците во областа.