Број на текстови објавени денес: 93
image003
image003

Владата одобри две нови странски инвестиции

a01de0c1-3e2e-4046-994a-09ab6369a47a

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за компанијата ВИК.

На денешната седница прифатени се одлуките за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанијата САГЕН, како и за договорот за доделување државна помош на ВИК во Технолошко индустриската развојна зона Прилеп.