Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Вистинска „машка“ намирница

Тиквичките му припаѓаат на видот Cucurbitaceae, а во ботаничка смисла се сметаат за овошје. Но во кујните ширум светот, како и кај нас, најчесто се подготвуваат како и останатите зеленчуци.

Ги карактеризира долгнавест облик и зелена кора заради што многу наликуваат на краставици.

Нивниот плод е богат со хранливи материи па би требало често да ги имаме на менито.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.