Број на текстови објавени денес: 134
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

ВИДЕО- СЕ ОДРЖА „ОХРИДСКА СОФРА 2018“

Денес во Атарот на село Скребатно ,во дворот на Храмот посветен на Успение на Пресвета Богородица“ ,изградена во 1922 година од кршен камен,а Фрескоживописот  од 1929 година, изработен од Крсте Николов и син му Рафаил од с. Лазарополе,се одржа традиционалната  „ОХРИДСКА СОФРА 2018“.Организатор на манифестацијата е

Секторот за туризам и локален економски развој,  помина во несекојдневно дружење и уживање во вкусовите на традиционалната охридска кујна, а посебен белег и даде натпреварот за подготовка на ѓомлезе.

 

На туристичко промотивната манифестација „ Охридска софра“ , на која  покрај учесниците имаше и  гости.Свое обраќање имаше градоначалникот Јован Стојаноски, кој рече дека традиционалните рецепти за подготовка на домашна храна, претставуваат вистинско богатство на нашите домаќинства и неисцрпна можност за туристичка промоција на Охрид.