Број на текстови објавени денес: 127
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

ВИДЕО: Проектил погодил автобус со деца во Јемен

Најмалку 29 деца загинале од вкупно 50 лица кои го загубија животот во воздушниот напад врз Јемен. Околу 77 лица се повредени.

Помеѓу загинатите деца има и помали од 10 години. Јеменските бунтовници за нападот ја обвинуваат Саудиска Арабија.

Проиранските бунтовници Хути велат дека најмалку 39 луѓе се убиени, а 43 ранети кога авион на саудиската коалиција со проектил погодил автобус со деца на училишна возраст.