Број на текстови објавени денес: 127
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Алкохолот и кафето го продолжуваат животот?!

Истражувањето спроведено на универзитетот Калифорнија, покажало дека умерената консумација на алкохол и кафе може да ни помогне да го прославиме 90.роденден, но сепак тоа не е толку едноставно.

Имено, за таква долговечност треба да се поклопат и други фактори, но умереното консумирање на кафе и алкохол навистина може да делува благотворно на нашиот организам. Такашто сепак има добри вести.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.