Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Ако имате намера да се храните поздраво, читајте декларации

6(59)

Читањето на декларациите на прехранбените производи станува сѐ поважно. Колку помалку состојки има во некој производ, толку е поприроден. Не ги купувајте оние кои содржат многу шеќери, масти и сол.

Ако имаме намера да се храниме поздраво, при купувањето на производите во продавниците задолжително мора да обрнеме внимание на декларациите.

Декларацијата се состои од листа на состојките и хранливите вредности на производот.

Дали постои метод со кој со брз поглед на декларацијата можеме да утврдиме дали е производот здрав или не?

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.