Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

Синдикатот на професионални фудбалери апелира играчите да не одат во Србија

%d1%84%d0%b8%d1%84%d0%bf%d1%80%d0%be

Синдикатот на професионалните фудбалери (ФИФПРО) ги предупредува играчите да не потпишуваат со клубови од Србија.

Според синдикатот дури 69 проценти од играчите не земаат плата на време и скоро сите бараат трансфери и предвремен раскин на договорите.

ФИФПРО смета дека условите во Србија се катастрофални, а ситуацијата дополнително ја комплицира српскиот сојуз кој ги сменил арбитражните судии поставени од страна на српскиот фудбалски синдикат и со тоа ја намалил можноста за фер третман на погодените играчи. Исто така сојузот ја зголемил таксата за жалби на играчите