Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Презентирање резултати за јазичната и математичката писменост кај учениците

Mathematics-Physics-Mathematical-School-Formula-1509559-640x427

Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ денеска ќе ги презентира резултатите од националната студија за процена на почетната состојба со јазичната и математичката писменост кај учениците, од почетните одделенија од основните училишта во Република Македонија.

Оваа студија е спроведена во рамки на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“.