Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Некои луѓе спијат со посолен лимон покрај главата

limon-640x427

Уште еднаш можеме да заклучиме дека природата се погрижила за се што ни треба. Па така поединци спијат со посолен лимон покрај главата, бидејќи вдишувањето на тој мирис им олеснува некои тегоби.

Се што треба да направите е да пресечете еден лимон на четири дела, да го ставите на мал сад и малку да го посолите па да го ставите на ормарот покрај креветот. И така секоја вечер.
Еве што ќе се случи ако спиете со лимон покрај креветот

– Вашата соба ќе мириса одлично, поубаво отколку од освежувачот на воздух кој притоа е полн со хемикалии.
– Полесно ќе дишете. Ако страдате од астма, имате настинка или страдате од алергија, вистинската работа за вас е вдишување на воздух исполнет со мирис на лимон.
– Ќе ви се нормализира крвниот притисок.
– Лимонот ќе ги одбие од вас комарците и останатите инсекти.
– Ќе се разбудите со бистри мисли и без рапаво грло.
– Ќе бидете освежени. Целата сонливост ќе исчезне кога ќе го вдишите свежиот мирис на лимонот. Дејствува подобро од кое било кафе.