Број на текстови објавени денес: 127
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Мрзливите деца си штетат на своето здравје

Дали некогаш сте помислиле дека мрзеливоста може да му штети на здравјето или е само карактерна црта која е бенигна како и сите останати?

Не сте во право ако мислите дека вашето дете е едноставно такво и дека во тоа нема баш ништо лошо, науката сепак дошла до малку поинаков одговор. А тој е по малку загрижувачки, затоа што вели дека мрзливите и недоволно активни деца знаат прилиучно да си наштетат на својот организам, а вистинските последици се гледаат подоцна во животот.

Ова го заклучиле британските научници врз база на проучување на 3.500 деца, а еден од резултатите е особено разочарувачки.

Прочитајте повеќе на порталот „Мајка и дете“.