Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

За прв пат во македоснка историја , една млада битолчанка и двајца дечки од Гостивар на светско првенство во Сент Моритс

%d1%81%d0%bd-%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b7

Светскиот ски центар Сент Моритс во Швајцарија е домакин на младите Фис-скијачи од Макеоднија,една млада девојка од Битола ,и двајца млади од Гостивар, како и тренерот.Тимот е на припреми за светското првенство кое ке се оддржи во истиот овој Ски Центра во февруари 2017 година . Младата дама од Битола , како и двајцата малади од Гостивар , со макотрпни тренинзи , индивидуална работа и несебичен труд , се’ изборија за нивната историска спортска шанса и гордост да го веат Македонското Знаме во Сент Моритс.Редакцијата на Охридскај ,на нашата млада скијачка гордост им посакува да се позлатат нивните гради.

фотографија на Lidija Simjanovska