Број на текстови објавени денес: 71
image003
image003

ЕКСЛУЗИВНО:ИСТРАЖИТЕЛИ НА СЈО ЈА ЧЕШЛААТ КЛИНИЧКА БОЛНИЦА БИТОЛА И ЗДЕЛКИТЕ СО ИВОНА ТАЛЕВСКА!

ho

Истражители на Специјалното Јавно Обвинителство,вчера работно ја посетиле Клиничката Болница „Трифун Пановски“ во Битола.Како што дознава Охридскај истражителите барале комплетна документација во врска набавена опрема од фирмата на Ивона Талевска .Истражителите од СЈО барале комплетна документација за набавените апарати од страна на болницата од фирмата на Талевска .Како што дознава Охридскај во текот на 2013 година покрај тоа што била набавена опрема по 3 пати поскапа цена од реалната , истиот ден кога опремата била донесена , меѓу кој и два респираторни апарати за оддржување во живот , едниот од нив истата вечер мистериозно исчезнал од одделот за наестензија на Клиничката болница во Битола?!

Исто така како што дознаваме веднаш по посетата на истражителите на СЈО на Клиничката Болница во Битола , стручната директорка на КБ „Трифун пановски“ -Битола , Соња Трпезанова Коцарева , веднаш си поднесла неотповиклива оставка?!

Исто така директорите на КБ -Битола 4 часа се сокривале од истражителите на СЈО!, истрагата продолжува.

Охридскај