Број на текстови објавени денес: 71
image003
image003

Дете од Лесковац прозборело на англиски

BABY IPAD_1

Двегодишниот Димитрие и тригодишната Маја од Лесковац своите први зборови ги проговориле на чист англиски јазик, а дури неколку месеци подоцна од нивните усти се слушнале зборовите „мама“ и „тато“.

Шест месеци подоцна загрижените родители побарале помош од стручњак заради неможноста да комуницираат со децата на мајчин јазик.

– Освен мама, тато, дај и не сакам, не знаеше ништо друго на српски јазик, но затоа на англиски почна да склопува и реченици – раскажува за „Блиц“ мајката на малата Маја.

Повеќе за ова прочитајте тука.