Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Дали знаевте дека течноста од киселите краставички е добра за здравјето?

pickle-juice-625_625x350_41470297183

Киселите краставички се сметаат за здрава храна со векови. Клеопатра дури тврдеше дека нејзината исхрана со кисели краставички помогнала да се одржи нејзината убавина, а Јулиј Цезар ги хранел со нив своите војници за да им ја зголеми силата.

Киселите краставички се одличен додаток во салати или сендвичи, но дали знаевте дека можете да ја искористите и течноста во која стојат?

Прочитајте повеќе на порталит „Арт кујна“.