Број на текстови објавени денес: 44
image003
image003

БЕДНИОТ КРАЈ НА ГАРГАМЕЛ, ALEA AHTA EST!

18452537_10210760651906908_472028136_o

Заврши уште една црна фигура во историјата на Охрид.Некогаш ситен рибокрадец,навика која му остана до ден денешен,исфрустрирано мало и бедно самонаречено хуманитарче,а всушност клепотоман и во душа и во срце ,заминува од градоначалничкиот престол на Охрид.Заминува синот на Паун од Радожда ,соработникот на ССДБ, Никола Паун Бакрачески.

Во изминативе 4 години овој квази хуманитарец ,сакаше да ги излечи сите свој фрустрации од неговото несреќно детство враз охриѓани, и врз луѓето кој до само пред 4 години беа негови идоли.Како на крвав начин дојде до градоначалничката фотеља во 2013 година , имавме можност сите да слушнеме од објавените „Бомби“ .Како ќе замине ,знаеме,знаеме и кај ќе замине , и со колкав товар врз себе ќе замине, исто како што знаеме дека кога изигравал голем хазардер ,сега доваѓа времето на врајќање на долговите. Сега нема да го има зад себе неговиот идол со кого исто така може историски да ги поврзе само несреќното детство Мартин Протугер!нема повеќе да може да се изживува врз женскиот пол во државната администрација ,која за него биле ку.ви!?Можеб и неговото лично конто го зголемил на криминален начин за околу 7.000.000 евра ,но сите тие нема да му стигнат да се раборџи кај сите оние на кој ги рекетирал и им нанесол пакост!

П.С.-Да не заборавам ,платиси ги сметките за собичката со конкубината од Алкалоид во хотелот Сити палас Охрид.

ГАРГАМЕЛ , ALEA AHTA EST.

Сашо Денесовски