Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Амандманска расправа за Буџетот во 2018

комисија буџет

Комисијата за финансирање и буџет ја продолжи расправата по амандманите на Предлог- буџетот за 2018 година.

Останати за разгледување се околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат.

Вчера беа разгледани околу 170 амандмани од вкупно 279, кои се предложени од ВМРО-ДПМНЕ и од Беса.

На расправата, на која не учествуваа пратениците од опозицијата, беа прифатени шест амандмани, четири од ВМРО-ДПМНЕ и два од Беса, додека осум беа повлечени од пратениците на Беса, кои учествуваа во расправата.