Број на текстови објавени денес: 76
image003
image003

70 мигранти заглавиле во снежна шума кај Солун

migranti23

Повеќе бегалци и мигранти, меѓу кои имало и мали деца, денеска се лоцирани во шумата Сеих Су, во предградие на Солун, која е прекриена со снег.

Според првичните информации, околу 70-те мигранти и бегалци, и покрај ниските температури и неповолните временски услови кои преовладуваат во оваа област, претходно пристигнале во Солун, веројатно од Турција, со помош на трговци со луѓе.

Сепак, шверцерите, кои на бегалците им наплатиле по 400 евра од лице, ги напуштиле мигрантите во снежната шума и си заминале.
Полицијата трага по трговците со луѓе.