Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

Што треба да јадат мажите во зима?

dijeta-620x350

Мажите имаат потреба од повеќе протеини и масти, за да бидат силни, активни и посетите на лекар да ги сведат на минимум.

Сите сме луѓе, но мажите и жените сепак имаат различни потреби. Обата пола имаат различни вкусови и потреба од различни прехранбени производи, за да се чувствуваат здрави и да бидат во хармонија со духот и телото.

Синџерот ресторани „Фудпанда“ направи листа на јадења коишто најмногу му годат на машкото тело зиме. Тука, пред сè, се запазува превенцијата од висок крвен притисок, мозочен удар, висок холестерол и срцеви заболувања.

Дивиот лосос содржи омега-3 масни киселини кои помагаат во намалување на триглицеридите и штитат од срцево-артериски заболувања.

Мешункастите плодови не содржат нездрави масти и го намалуваат холестеролот во крвта.

Печурките содржат малку калории и се извор на калиум, состојка којашто помага во намалување на крвниот притисок и неутрализирање на негативните ефекти од вишокот натриум.

Компирите исто така содржат многу калиум, но и го зголемуваат либидото.

Јајце – доволно е само едно на ден поради 15-те проценти витамин Б (лактофлавин) во него. Тоа е состојка што ја преобразува храната во енергија.

Млечен кајмак помага при апсорпција на хранливите материи кои ни се потребни.

Месо, посебно свинската кртина, всушност и не е толку штетно, колку што некои лекари велат. Но, треба да бидеме умерени и да не претеруваме. Една консумација месо неделно е доволно и доста полезно.